У Києві з'явилася гігантська гойдалка на березі Дніпра: де знайти (Фото)

У Дніпровському районі української столиці на Березняках з'явилася гігантська гойдалка на березі Дніпра

У Дніпровському районі української столиці на Березняках з'явилася гігантська гойдалка на березі Дніпра – там можна фотографуватись та дивитися на річку. Про це стало відомо із повідомлення Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району.

Відомо, що нова розвага для дітей та дорослих встановлена у парку на Дніпровській набережній.

Гойдалки примітні тим, що є дуже великого розміру. Висота гойдалок, з якою можна милуватися Дніпром та правим високим берегом Києва – майже 10 метрів.

Ще одна величезна гойдалка була встановлена кілька тижнів тому на Трухановому острові.

Нагадаємо, що на території Київської області екологи виявили рідкісну червонокнижну орхідею. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці Київського екологічно-культурного центру.

Екологи виявили велику популяцію одного з рідкісних видів орхідей – коручки залізничної, занесеної до Червоної книги України.

Рослина також занесена до Додатка II Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що знаходяться під загрозою зникнення.

Червонокнижну рослину першим знайшов еколог Артем Войналович у сосновому лісі біля села Девічки Київської області. У місті, де виявили орхідею, екологи планують створити пам'ятник природи.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися