Погода у Києві та Київській області радикально зміниться

Спекотні дні змінять дощі із грозами — про що попередили синоптики

У Києві та Київській області синоптики прогнозують грозові дощі. Про це попередив Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами метеорологів, погода у Києві та області у середу, 5 липня, різко зміниться. На столицю та регіон насуваються грозові дощі. У Києві та Київській області буде мінлива хмарність, вночі без опадів, вдень — короткочасний дощ, подекуди гроза. Вітер змінних напрямків, 3-8 метри на секунду, під час грози місцями пориви 15-20 метрів на секунду. Температура повітря по Київській області вночі 16-21, вдень — 27-32 градусів тепла. У Києві вночі 17-19 градусів тепла, вдень — 28-30 градусів із позначкою "плюс".

"У Києві 5-го липня передбачається дощ з грозою. Вдень буде спекотно, близько +30 градусів. Послаблення спеки разом із літніми дощами — орієнтовно 7-8 липня. Коли спека змінюватиметься прохолодою, а сонце зливами з грозою та вітром — то й голови наші відповідно будуть реагувати", — зазначила синоптик Наталка Діденко.

Експертка радить підтримати себе здоровим помірним харчуванням, поменше бадьорих напоїв, побільше свіжого повітря, поменше читати новинні ресурси, побільше спілкування з хорошими людьми і рідними котами.

Нагадаємо, в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України у Києві відкрили унікальну виставку троянд. Розарій в ботанічному саду Гришка є найбільшим в Україні та займає площу у 3,5 гектари. У колекції є цікаві японські та китайські шипшини, старовинні сорти троянд та багато інших видів королеви квітів. Фахівці закладу зібрали понад 650 кращих сортів різних садових груп. Розарій розпочне свою роботу у перший день липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний природний парк "Голосіївський" оприлюднив фото унікальної природи Києва. Зараз у Голосіївському лісі почали квітувати літні трави. Звертають на себе увагу дзвоники персиколисті та неабияку цінність надає місцезростання невеличкої папороті.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.

Читайте также