У липні кияни отримають нові рахунки за воду: що зміниться (ФОТО)

На платіжках за воду в Києві з'явиться важлива додаткова інформація

У липні абоненти Київводоканалу отримають більш деталізовані рахунки за воду. Про це повідомляє Київводоканал, передають "Коментарі".

На платіжках буде вказана інформація про загальне споживання води будинком, дані загального споживання за квартирними лічильниками, показання загальнобудинкових лічильників та небаланс.

Ця додаткова інформація дасть споживачам більш повну картину щодо споживання води в їх будинках та дозволить ефективніше контролювати витрати води та швидко реагувати на можливі причини небалансу. 

Небаланс може бути спричинений різними факторами, такими як витоки на внутрішньобудинкових мережах, необлікований полив прибудинкової території, недобросовісні сусіди, які втручаються у роботу лічильника з метою зменшення показників, а також використання квартирами води без приладів обліку.

Нагадуємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала підвищення тарифів на воду для Києва, Київської області та низки інших регіонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій

6 липня 2023, 15:15

Не зрозуміло навіщо нормальному споживачу все це знати? Навіщо засмічувати квитанцію і голови людей. У водоканала є проблеми? Нехай його керівництво і займається ними, а не загаджує квитанції.. Споживачі повинни сплачувти згідно показників квартирного лічильника і тарифів, а остальне не їх проблеми! Для тих хто не знає пояснюю, що домовий лічильник може мати допустиму в межах норми похибку 10-15% Тобто якщо всі спожівачі в будинку спожили наприклад 100 куб.м води, то справний лічильник може показувати 110 куб. м і ці фіктивні 10 куб. метрів водоканал готує грунт брати з вас.

Ольга

6 липня 2023, 12:09

Дуже цікаво, яким чином визначатимуть "Небаланс спожитої холодної води.(Ваша частка небалансу згідно з315 методикою)? Особливо цікавить "Ваша частка....",якщо власник Особистого рахунку розраховується за показниками індивідуальних лічильникі, та ввитрачає води вдвічи меньше за НОРМУ витратрат на кількість зареєстрованих.(Бо у багатьох частина членів сім'ї виїхала за кордон). Тай взагалі є питанння... кілька днів тому говорили про можливість відміни паперових квитанцій, а тут знову "НОВІ ФОРМИ"... Це мабуть ще один спосіб збільшити тариф на послугу? Адже розробка квитанці, її друк та доставка - додаткові кошти зі споживача, хоч і замовник "забаганки" Київводоканал"!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися