У Київському зоопарку облаштували новий авіарій для врятованих папуг жако (ФОТО)

У великому літньому пташиному вольєрі створили умови, наближені до природних

У Київському зоопарку облаштовано новий авіарій для родини врятованих папуг жако, які потрапили до зоопарку у 2022 році. Зусиллями працівників КиївЗоо у великому літньому пташиному вольєрі були створені умови, наближені до природних. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передають "Коментарі".

Папуги жако були привезені до столичного зоопарку співробітниками поліції. Птахи були хворими та наляканими. Майже рік відбувалась їх поступова реабілітація.

У вольєрі для птахів було створено комфортні умови, включаючи різноманітні присади, іграшки, гілки дерев, годівнички, декоративний фонтанчик та освіжаючий туманно-крапельний розпилювач. Крім того, велика увага приділяється раціону птахів, який був ретельно підібраний для підтримки їхнього здоров'я.

Папуги жако - це досить великі птахи, які виростають до 30-35 сантиметрів і мають тривалість життя до 50 років або навіть більше. Популяція жако різко зменшилася в останні роки, і виду надано статус "під загрозою вимирання".

Головною метою Київського зоопарку є реабілітація папуг, поширення знань про компетентний догляд за птахами, сприяння охороні виду в природі.

Нагадуємо, що в Київському зоопарку велетенських шпорових черепах Дядю Сашу і Матільду перевели до літнього вольєру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися