Важливо

Коли закінчиться локдаун в Києві

Коли закінчиться локдаун в Києві будуть вирішувати сьогодні, 12 квітня, в Київській міськадміністрації. Спочатку жорсткий карантин в місті вводили до 16 числа. Ми вирішили розібратися, чи будуть в Києві вводити продовження карантину.

Чому локдаун можуть продовжити?

Карантин у Києві ввели ще 5 квітня і вже тоді міська влада натякали на можливість його продовження. Так, за словами заступника голови КМДА Миколи Поворозника, рішення про це буде прийнято після вивчення ситуації з показниками госпіталізація і заповненням койко-місць з киснем в лікарнях станом на 12 квітня.

Подібні слова повторив і мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу, 8 числа. Він уточнив, що інформація по захворюваності киян на COVID-19 стане вирішальним фактором на користь продовження або скасування локдауна.

"Якщо динаміка не знизиться, я не виключаю того, що карантин ми продовжимо. Ну, а якщо знизиться, то як і планували - обмеження будуть зняті 16 числа", - сказав Кличко.

Але, з 5 квітня, тобто з моменту, коли в Києві почався новий карантин, статистика по захворюваності на коронавірус сильно не покращилася. Це може стати причиною того, що карантин продовжать і після 16 числа:

- рівень госпіталізацій на кожні 100 тисяч жителів в столиці, як і раніше перевищений майже вдвічі (при нормі до 60 він склав 107 за інформацією на 9 квітня).

- завантаженість ліжок з киснем в лікарнях (при нормі до 65% в Києві цей показник 81,1%);

- рівень епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ (при нормі до 100% в Києві 9 квітня було - 119,8%).

Крім того, перший тиждень карантину в Києві ознаменувалася помітно зрослої статистикою по захворюваності на CОVID-19 серед жителів міста:

- 5 квітня - 458 хворих (інформація озвучується у понеділок, після вихідних, коли цифри завжди нижче)

- 6 квітня - 1432

- 7 квітня - 1417

- 8 квітня - одна тисяча вісімсот вісімдесят шість

- 9 квітня - 1864 хворих.

А чи будуть вводити ще більш строгий карантин?

Судячи з усього - така можливість існує. Віталій Кличко дуже незадоволений тим, як кияни масово ігнорують карантинні правила і продовжують гуляти по місту без масок, а деякі кафе працюють підпільно.

"Якщо в Європі люди дотримуються карантинні правила, то українці поводяться так, як ніби вірус злякається і зникне", - зазначив Кличко.

До якого числа може бути продовжено карантин?

Зовсім недавно в українському фейсбуці з'явилася інформація про те, що міська влада вже давно вирішили продовжити карантин до 10 травня. Кияни активно обговорювали цю ситуацію в Facebоok, але 8 квітня голова Києва Віталій Кличко відповів на це питання:

"Продовжувати карантин чи ні - вирішує комісія з надзвичайних ситуацій. Поки засідань не було, тому і обговорювати нічого", - розповів мер.

При цьому, Кличко таки підтвердив можливість продовження карантину, але відмовився називати конкретні дати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрий

13 квітня 2021, 15:26

Кроме запретительных мер что делает власть в Киеве для лечения от ковида. О таких действиях нет информации и это вызывает возмущение даже тех кто выбирал эту власть !!!

Серей

12 квітня 2021, 10:53

Отмените тогда уже весь транспорт,зачем работь в убиток,ездят по3-4человека ви только подриваете економіку,у нас и так страна бедная

Валера

12 квітня 2021, 09:32

Летом закончится.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися