У Києві доведеться більше платити за оренду квартир: у чому причина

У серпні вартість оренди квартир в Києві збільшиться

Вартість оренди квартир у Києві збільшиться у серпні. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на аналітику від bird.

У серпні в Києві традиційно спостерігається зростання попиту на оренду квартир. Це пов'язано з різними факторами, такими як наплив студентів, повернення людей з відпусток, підготовка до нового навчального року, зміна місця проживання ближче до навчального закладу тощо. Відповідно до цього, зростає і ціна на оренду.

Аналітики встановили, що в серпні 2021 та 2022 року попит на оренду квартир, порівняно з липнем, зріс на 18% та 16% відповідно.

Зауважується, що починаючи з середини травня, вартість оренди в Києві зросла порівняно з минулим роком. Проте, вона все ще не досягла довоєнного рівня. Незважаючи на зростаючий попит у 2023 році, він є найменшим за останні три роки.

За даними bird, медіанна вартість оренди однокімнатної квартири у Києві становить 9 500 гривень, що на 14% менше, ніж у 2021 році. Для двокімнатних квартир ціна складає 14 000 гривень (на 22% менше), а для трикімнатних - 24 000 гривень (на 33% менше).

Нагадуємо, що в Ірпені повністю відновлено найвищий будинок міста – 18-ти поверховий "Титан" з ЖК Синергія 2+. Понад 1000 мешканців міста тепер можуть повернутися до своїх квартир. "Титан" був зруйнований під час обстрілів Ірпеня російськими військами навесні 2022 року. Монолітні перекриття та дах були серйозно пошкоджені, деякі квартири втратили навіть стіни, а 90% вікон було вибито.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися