Страшилки про аварійність Київської ГЕС спростували в "Укргідроенерго"

Російські пропагандисти поширили черговий фейк

Російські пропагандисти поширили фейкову новину про нібито аварійну ситуацію на Київській гідроелектростанції. Цей фейк спростували в компанії "Укргідроенерго", передають "Коментарі".

У Telegram-каналах з прокремлівською риторикою розганяють "новину", що нібито українська влада заявила, що Київська ГЕС на 93% аварійна і це може призвести до затоплення окремих територій.

"Як доказ автори публікацій публікують карту Києва, на якій є умовні позначки щодо ймовірних затоплених районів столиці. Насправді жодних офіційних заяв від влади про це не було. Тобто теза про "аварійний стан Київської ГЕС" – пропагандистський вкид", — наголосили в "Укргідроенерго".

У підприємстві зазначили, що поширена російськими пропагандистами фото мапи, на якій показано почергове затоплення районів Києва в разі прориву дамби, у 2012 році створило та опублікувало одне з українських ЗМІ, посилаючись на неназваних у матеріалі експертів. Мапа стосувалася іншого часу, інших загроз, не має достовірних джерел і нічого не каже про владні заяви та аварійність дамби, додали в "Укргідроенерго".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська область сьогодні, 11 липня, вночі зазнала чергової атаки російських окупантів безпілотниками-камікадзе. Усі повітряні цілі були знищені силами Протиповітряної оборони України. Однак, у Фастівському та Обухівському районах Київщини внаслідок падіння уламків збитих ворожих безпілотників пошкоджені приватні житлові будинки. Жертв та потерпілих немає. 

Нагадаємо, у Києві та Київській області через стан укриттів звільнили низку керівників адміністрацій. Меру Києва Віталій Кличку та начальнику військової адміністрації столиці Сергію Попку оголосили догани.

Дивіться відео, як у Києві виглядає перше бетонне мобільне укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися