У Києві та Київській області звільнили низку керівників адміністрацій

Оприлюднені кадрові рішення українського уряду після перевірки укриттів

У Києві та Київській області через стан укриттів звільнили низку керівників адміністрацій. Відповідні кадрові рішення сьогодні, 27 червня, ухвалив Кабінет міністрів України, передають "Коментарі".

Уряд підтримав проекти розпоряджень президента України Володимира Зеленського про звільнення з посади голови Білоцерківської районної державної адміністрації Київської області Людмили Мерзлюк та Сергія Павловського з посади голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації. Від тимчасового виконання обов’язків звільнили керівників Дніпровської та Подільської райдержадміністрацій у Києві Павла Бабія та Сергія Коваленка.

Кабінет міністрів України також ухвалив розпорядження про притягання до дисциплінарної відповідальності низки столичних високопосадовців. В уряді оголосили догани:

·       голові Київської міської державної адміністрації Віталію Кличку;

·       начальнику Київської міської військової адміністрації Сергію Попку;

·       голові Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації Сергію Садовому;

·       голові Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Кирилу Фесику;

·       голові Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашовій;

·       голові Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації Ірині Чечотці.

Догани також оголосили першим заступникам керівників Дарницької та Шевченківської райдержадміністрацій у Києві Миколі Калашнику та Олександру Поповцеву. Саме на них розпорядженнями президента України Володимира Зеленського тимчасово покладено виконання обов'язків голів відповідних райдержадміністрацій.

Нагадаємо, у Києві витратять 300 мільйонів гривень на бетонні модульні укриття. На ці гроші столична влада планує придбати та встановити 200-250 таких споруд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві анонсували створення першої в Україні інноваційної зупинки-укриття. Проєкт представила українська архітектурна студія Makhno Studio. У підприємстві заявили, що сучасна споруда має надійно забезпечити захист від обстрілів та падіння уламків збитих боєприпасів.

Читайте також, як у Києві протестували автоматизований доступ до укриттів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися