Інноваційну зупинку-укриття встановлять у Києві (ФОТО)

Про унікальний проєкт розповіли в архітектурній студії

У Києві анонсували створення першої в Україні інноваційної зупинки-укриття. Проєкт представила українська архітектурна студія Makhno Studio, передають "Коментарі".

За словами засновника архітектурної студії Сергія Махно, у підприємстві знайшли найбільш надійне та економічно найвигідніше рішення для встановлення зупинки-сховища. Споруда має надійно забезпечити захист від обстрілів та падіння уламків збитих боєприпасів.

"Ключовим є те, що проєкт продукується за технологією 3D-друку, це дозволяє дуже швидко виготовляти й масштабувати зразки на всю територію країни. Бетонна суміш для будівництва зупинки-сховища пройшла ретельні випробування на міцність та здатність захистити від уламків. А футуристичний інноваційний дизайн зупинки впишеться у будь-який міський ландшафт", — розповів Махно.

Архітектор повідомив, що перша така зупинка вже незабаром має з’явитися в Києві. Потім за сприяння місцевих влад, громад та партнерів проєкт можуть розширити. За які гроші встановлять інноваційну зупинку-сховище у столиці, в архітектурній студії не уточнюють.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві директор Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Никоряк потрапив у скандал з порушенням комендантської години. Посадовця КМДА вночі, в глибоку комендантську годину, помітили на виході з ресторану разом з київським забудовником Артуром Мхітаряном. Никоряк визнав свою провину, вибачився за інцидент та заявив, що готовий нести відповідальність. Посадовця після цього скандалу звільнено з посади.

Нагадаємо, що у кількох районах Києва викрили схеми привласнення бюджетних грошей на ремонті укриттів. Посадовці Голосіївської районної державної адміністрації забезпечили підконтрольному підприємству перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту укриттів та захисних споруд у школі. По завершенню робіт підрядник вніс до документів неправдиві відомості щодо їх обсягів та вартості. Внаслідок таких дій столичному бюджету завдано збитків на понад півмільйона гривень. Окрім того, у столиці викрили начальника управління Святошинської райдержадміністрації та підрядника на розкраданні понад 800 тисяч гривень на ремонті укриттів.

Читайте також, як у Києві провели масштабні рейди під час комендантської години з перевірок укриттів та розважальних закладів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрій

16 червня 2023, 19:14

Лого маскальське приберіть, наша столиця Київ!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися