Посадовець мерії Києва потрапив у скандал під час комендантської години (ВІДЕО)

Що відомо про інцидент та наслідки порушень комендантської години в столиці

У Києві директор Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Никоряк потрапив у скандал з порушенням комендантської години. Розслідування оприлюднило видання "Українська правда", передають "Коментарі".

Посадовця КМДА вночі, в глибоку комендантську годину, помітили на виході з ресторану. Журналісти перевірили заклад Biarritz, який мав би працювати до 23:00. Однак за 16 хвилин до закриття паркінг біля ресторану був заповнений, а відвідувачі продовжували заходити. За декілька хвилин до закриття деякі клієнти покинули заклад. Київський забудовник Артур Мхітарян та директор Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк о 23:55 лише приїхали до цього ресторану. Після початку комендантської години головні двері до Biarritz зачинили, проте відвідувачі заходили через інший вхід.

Никоряк визнав свою провину, вибачився за інцидент на своїй сторінці у Facebook та заявив, що готовий нести відповідальність.

"Правила існують одні для всіх. Подав не гарний приклад і прошу йому не слідувати. Так, дійсно, я порушив комендантську годину за що шкодую і готовий понести відповідальність, згідно діючого законодавства", — написав Никоряк.

Журналістське розслідування виявило, що столичні заклади не просто працюють вночі, а їх відвідують забудовники, правоохоронці та київські посадовці, які мають слідкувати за дотриманням комендантського часу.

"Никоряка звільнять. Керівника департаменту охорони культурної спадщини на незаконні нічні розваги возить кортеж одного із забудовників. Таки дійсно не вистачає чиновникам службових тойот. Тендер досі не відмінили", — прокоментувала інцидент депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській міській раді під час засідання 18 травня мер Києва Віталій Кличко не зміг відповісти навіщо купують дорогі автівки під час війни для посадовців мерії. На сайті Prozorro є тендер на закупівлю 17 службових автомобілів для Київської міської ради на 20 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Київська міська рада надала "Житлоінвестбуд-УКБ" у постійне користування земельну ділянку площею 1,7 гектари для будівництва паркінку на Оболоні. Комунальне об’єднання "Київзеленбуд" отримало дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для облаштування зелених насаджень на вулиці Прирічній в Оболонському районі Києва. Ділянка площею у понад 16,4 гектари стане частиною нової сучасної рекреаційної зони, до якої також входитимуть парк "Наталка", набережна та острів Оболонський. В рекреаційній зоні планують побудувати багаторівневий паркінг, який також слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги. Паркінг не будуватимуть у зеленій зоні, наголосив заступник мера Києва Вячеслав Непоп. 

На підземно-наземний паркінг на Оболоні планують витратити 120 мільйонів гривень бюджетних коштів. В соціальних мережах вже охрестили подібну ініціативу мера Києва "надводно-підводним паркінгом", "паркінгом для човнів на верхньому рівні, субмарин на нижньому". Активісти оприлюднили фото парку Прирічна, зроблені під час повені у Києві. 

Окрім цього, у Києві зафіксували незаконну вирубку десятків дерев у парку Прирічна в Оболонському районі столиці. За даними громадських активістів, спиляли десятки дерев, з яких два десятки із діаметром стовбура від 20 сантиметрів до метра, а ще 40 — з діаметром до 20 сантиметрів. Про цю вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підвідомча ця територія.

Читайте також та дивіться відео, як Оболонський острів затопило під час повені у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися