У Києві через повінь затопило Оболонський острів (ВІДЕО)

Очевидці оприлюднили кадри підтоплення

У Києві через значне підняття рівня води у річці Дніпро підтопило Оболонський острів, де тривають роботи з будівництва мосту. Відео оприлюднили очевидці в Telegram-каналі "Життя Оболонського району", передають "Коментарі".

Будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на Оболонський острів триває з 2020 року. На початку цього року в мерії Києва наголосили, що будівельні роботи продовжаться за рахунок меценатів, а гроші з бюджету на Оболонський міст не залучатимуть. Цього року на Оболонському мосту встановили три опори та починали працювати на четвертою.

Оболонський міст спиратиметься на чотири опори, дві з яких розташовані у протоці. Ширина пішохідного об'єкту буде чотири метри, довжина – 164 метри. На Оболонському острові планують облаштувати сучасну зону відпочинку.

Однак повінь може внести корективи в плани столичної влади. Через значне підняття рівня води у річці Дніпро підтопило Оболонський острів, а також набережну на Оболоні. За прогнозами синоптиків, вода у річці Дніпро почне спадати лише через кілька днів.

"Не зовсім законний капітальний ремонт неіснуючих елементів благоустрою пішов на дно, а з ним і сотні мільйонів бюджетних гривень, враховуючи видатки на мости до острова. Мабуть саме у зв’язку із цим острів Оболонський ніхто і не чіпав всі роки існування... До речі, там поруч на Прирічній місце під підводно-наземний паркінг також все затоплене по пупок", — йдеться у дописі до оприлюдненого відео.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в селищі Іванків у Вишгородському районі Київської області через розмиття дамби затопило вулиці, житлові будинки та важливий переїзд на трасі Київ — Овруч. У зв'язку з погодними умовами та підняттям рівня води у річці Тетерів ситуація ускладнилась. Переїзд на трасі Київ — Овруч, що забезпечує проїзд через річку з смт Іванків у напрямку столиці, повністю перекрито. До ліквідації стихійного лиха залучили військових.

Нагадаємо, що у Києві через збільшення рівня водопілля є ризик підтоплення окремих територій. Мова йде про села та садово-дачні ділянки в заплаві річок Десна та Дніпро. Це стосується лівобережної частини Києва, а також вірогідними є затоплення прируслових ділянок масиву Конча-Заспа.

Киян також попередили про підтоплення у деяких районах столиці. В мерії Києва заявили, що через збільшення рівня води внаслідок опадів можливі часткові затоплення на дачних масивах Воскресенські сади, Русанівські сади, Осокорки, Позняки та Вишеньки. Окрім того, масштабні підтоплення вже зафіксували на Оболоні.

Читайте також, як у Броварському районі Київської області підтопило село Погреби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися