Річка Десна затопила село під Києвом, людей евакуювали (ФОТО)

Що розповіли про ситуацію рятувальники

У Броварському районі Київської області підтопило село Погреби. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій в Україні, передають "Коментарі".

За даними відомства, внаслідок підняття рівня води у річці Десна у Броварському районі підтоплено село Погреби Зазимської територіальної громади. Рятувальникам довелося евакуювати сім’ї в складі двох дорослих, двох діток та песика, які опинились заблокованими в межах своїх житлових будинків внаслідок розливу річки вночі.

Загалом у селі Погреби підтоплено понад десяти присадибних ділянок. Рятувальники постійно здійснюють моніторинг рівня води та надають допомогу населенню. У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій в Україні оприлюднили з місця події.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через збільшення рівня водопілля є ризик підтоплення окремих територій. Мова йде про села та садово-дачні ділянки в заплаві річок Десна та Дніпро. В основному це стосується лівобережної частини Києва, а також вірогідними є затоплення прируслових ділянок масиву Конча-Заспа.

Киян також попередили про підтоплення у деяких районах столиці. В мерії Києва заявили, що через збільшення рівня води внаслідок опадів можливі часткові затоплення на дачних масивах Воскресенські сади, Русанівські сади, Осокорки, Позняки та Вишеньки. Окрім того, масштабні підтоплення вже зафіксували на Оболоні.

Нагадаємо, у Вишгородському районі Київської області сталося стихійне лихо через підтоплення житлових будинків. У селищі Іванків внаслідок тривалих дощових опадів розмило дамбу місцевого ставка, вода впала у річку, яка проходить неподалік жилих вулиць. Водою розмило та підтопило дві вулиці. Окрім того, в Іванкові затопило тимчасову переправу. Ситуація зі стихійним лихом залишається напруженою. Об'їзд замість переправи до Іванкова здійснюється через селище Кухарі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися