У Київраді підтримали будівництво скандального паркінгу на Оболоні

Паркінг буде об’єктом подвійного призначення

Київська міська рада надала "Житлоінвестбуд-УКБ" у постійне користування земельну ділянку площею 1,7 гектари для будівництва паркінку на Оболоні. За таке рішення проголосували 73 депутати, передають "Коментарі".

Комунальне об’єднання "Київзеленбуд" отримало дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для облаштування зелених насаджень на вулиці Прирічній в Оболонському районі Києва. Ділянка площею у понад 16,4 гектари стане частиною нової сучасної рекреаційної зони, до якої також входитимуть парк "Наталка", набережна та острів Оболонський.

В рекреаційній зоні планують побудувати багаторівневий паркінг, який також слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги. Паркінг не будуватимуть у зеленій зоні, наголосив заступник мера Києва Вячеслав Непоп. За його словами, мешканці Оболонського району отримають укриття площею у 2360 квадратних метрів.

"Ділянка для будівництва паркінгу є суміжною із зеленою зоною і в зону зелених насаджень не входить. Спорудження його як об’єкта подвійного призначення є важливим для мешканців сусідніх будинків, адже в цих будинках неможливе облаштування укриттів у підвалах", — пояснив Непоп.

Зараз у Києві тривають роботи зі зведення пішохідного мосту та облаштування острову Оболонський. На зведення пішохідного мосту бюджетних грошей місто не залучає. Будівництво відбувається за кошти меценатів та кошти Метрополії Великого Парижа. Оболонський острів обіцяють облаштувати зі збереженням флори та фауни. Там висадять нові дерева та кущі та вже узгодили дендроплан.

Нагадаємо, на підземно-наземний паркінг на Оболоні планують витратити 120 мільйонів гривень бюджетних коштів. В соціальних мережах вже охрестили подібну ініціативу мера Києва "надводно-підводним паркінгом", "паркінгом для човнів на верхньому рівні, субмарин на нижньому". Активісти оприлюднили фото парку Прирічна, зроблені під час повені у Києві. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зафіксували незаконну вирубку десятків дерев у парку Прирічна в Оболонському районі столиці. За даними громадських активістів, невідомі особи спиляли десятки дерев, з яких два десятки із діаметром стовбура від 20 сантиметрів до метра, а ще 40 — з діаметром до 20 сантиметрів. Про цю вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підвідомча ця територія.

Читайте також та дивіться відео, як Оболонський острів затопило під час повені у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися