Паркінг для човнів та субмарин: місце забудови у парку затопило у Києві (ФОТО)

Кличка закликали прислухатись до киян та до природи

У Києві затопило територію парку Прирічна, де столична влада планує збудувати дворівневий паркінг. Фото оприлюднили громадські активісти в соцмережі, передають "Коментарі".

Столична влада планує збудувати дворівневий паркінг на понад 700 автівок на вулиці Прирічній на Оболоні. Загальна площа паркінгу складе понад 10 тисяч квадратних метрів. На це будівництво з бюджету Києва виділять 120 мільйонів гривень.

Мер Києва Віталій Кличко заявляв, що будівництво паркінгу на Оболоні потрібне нібито для комфорту гостей зони відпочинку на Оболонському острові, до якого будують пішохідний міст. Кияни рішуче виступають проти забудови парку Прирічна. Повінь у Києві мешканці столиці вважають вагомим аргументом, щоб влада дослухалась не тільки до людей, а й до природи та не витрачала марно бюджетні гроші.

“Паркінг збудують у рамках облаштування великої рекреаційної зони, у яку увійде парк "Наталка”, набережна та острів Оболонський. Аби відвідувачі змогли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття”, – заявили на початку квітня у Київській міській державній адміністрації.

В соціальних мережах вже охрестили подібну ініціативу мера Києва "надводно-підводним паркінгом", "паркінгом для човнів на верхньому рівні, субмарин на нижньому". Активісти оприлюднили фото парку Прирічна, зроблені під час повені у Києві 14 квітня.

"На фото місце де Віталій Кличко хоче побудувати надземно-підземний паркінг за 120 млн бюджетних гривень з порушеннями законодавства та прийнятих рішень Київради", — йдеться у дописі до світлин.

"Коли сама природа каже Віталію Кличку – це погана ідея будувати паркінг в зоні регулярних підтоплень за 120 млн грн (який по закінченню буде коштувати не менше 400 млн). Закликаємо депутатів Київради не робити цю страшну помилку. Дослухатись до громади та відхилити будівництво "надводно-підводного" паркінгу на Прирічній", — прокоментував фото громадський активіст Гліб Антоненко.

Активісти знайшли чотири альтернативні місця, які не потребують вирубки близько сотні дерев, та які не знаходяться в зоні регулярних підтоплень. Однак конструктивні пропозиції громадськості столична влада проігнорувала. До речі, Оболонський острів затопило під час повені у Києві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зафіксували незаконну вирубку десятків дерев у парку Прирічна в Оболонському районі столиці. За даними громадських активістів, невідомі особи вночі спиляли десятки дерев, з яких два десятки із діаметром стовбура від 20 сантиметрів до метра, а ще 40 — з діаметром до 20 сантиметрів. Про цю вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підвідомча ця територія.

Дивіться також відео розслідування, чому правда про кесон в парку "Наталка" у Києві може коштувати Кличку посади мера.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися