Розкрадання бюджетних грошей на ремонтах укриттів виявили у Києві

Подробиці розповіли в столичній прокуратурі

У кількох районах Києва викрили заволодіння бюджетними коштами на ремонті укриттів. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у липні 2022 року посадовці Голосіївської районної державної адміністрації забезпечили підконтрольному підприємству перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд у школі. По завершенню робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо їх обсягів та вартості. Внаслідок таких дій столичному бюджету завдано збитків на понад півмільйона гривень. Слідство триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Окрім того, у столиці викрили начальника управління Святошинської райдержадміністрації та підрядника на розкраданні понад 800 тисяч гривень на ремонті укриттів. Їм повідомили про підозру у розтраті та привласненні бюджетних коштів у особливо великих розмірах під час капітального ремонту укриття на території Києва. Під час проведення огляду зазначеного об’єкту правоохоронці з залученням експерта-будівельника зафіксували факти невиконання робіт в повному обсязі, неякісне виконання робіт, використання неякісних легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів, а також суттєве завищення їх вартості. Підозрюваним загрожує від 7 до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні 1 червня проводили слідчі дії. Правоохоронці допитували керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. 

Читайте також, що укриття у Києві у жахливому стані, а в прокуратурі розслідують масштабні розкрадання грошей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися