Мешканців Київщині попередили про позапланове хлорування води

Що треба знати споживачам

В Обухівському районі Київської області розпочнуть позапланове хлорування водопроводу. Про це попередила голова Ржищівської міської територіальної громади Крістіна Чорненька, передають "Коментарі".

За її словами, позапланове хлорування магістральних водопровідних мереж та споруд системи водопостачання буде проводитись у Ржищеві сьогодні, 12 липня. Для знезараження водопроводу використають препарат "Акватабс". Хлорування води розпочнуть о дев’ятій ранку на вулиці Київський Шлях.

"Під час проведення дезінфекції забороняється вживати воду для господарських та питних потреб. Тому, просимо завчасно здійснити запаси питної води з розрахунку на два дні", — заявила голова Ржищівської міської територіальної громади Крістіна Чорненька.

Користуватися водою в побутових цілях можна буде лише після зливання води з кранів до зникнення запаху хлору. Місцеві комунальники закликали мешканців Ржищева" з розумінням поставитись до тимчасових незручностей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські пропагандисти поширили фейкову новину про нібито аварійну ситуацію на Київській гідроелектростанції. Цей фейк спростували в компанії "Укргідроенерго". Прокремлівські ресурси розганяють "новину", що нібито українська влада заявила, що Київська ГЕС на 93% аварійна і це може призвести до затоплення Києва.

Нагадаємо, закритий міжнародний аеропорт "Бориспіль" планує витратити десятки мільйонів гривень на прибирання. Згідно з умовами тендеру, підрядник має надавати послуги з прибирання та миття приміщень протягом року — з серпня 2023 року по кінець липня 2024 року. На комплексне обслуговування внутрішніх приміщень аеровокзального комплексу, паркінгу ДП МА "Бориспіль" та інших об’єктів аеропорту готові витратити понад 51,7 мільйонів гривень.

Читайте також, що в селі під Києвом скандал із закупівлею системи оповіщення населення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися