Росія знову атакувала Київ із повітря: подробиці від адміністрації

Російські окупанти влаштували чергову повітряну атаку на українську столицю в ніч проти 12 липня — цього разу знову іранськими дронами-камікадзе Shahed-136

Російські окупанти влаштували чергову повітряну атаку на українську столицю в ніч проти 12 липня — цього разу знову іранськими дронами-камікадзе Shahed-136. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, повітряна тривога тривала понад дві години, це вже друга атака противника за тиждень.

Він зазначив, що всі ударні безпілотники Росії були виявлені та збиті воїнами протиповітряної оборони. Інформації про постраждалих чи руйнування немає. Попко закликав не знімати та не публікувати роботу ППО.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чого чекати жителям української столиці у разі підриву російськими окупантами Запорізької атомної електростанції. Про це стало відомо із його офіційного коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами. Київ не відчує наслідків радіації у разі ядерного теракту на Запорізькій АЕС, оскільки перебуває поза впливом.

"Зараз за тими прогнозами, які є, Київ поза впливом. Але ми маємо чітко розуміти: давайте робити все можливе, щоб запобігти цьому теракту. Це ключове завдання, яке мають робити. Друге – не створювати паніку та штучного ажіотажу. Навіть якщо що- то відбувається – слухати рекомендації. Оскільки саме ці рекомендації, які даються у той конкретний період часу, прив'язані до конкретної ситуації та радіаційного моніторингу. Вони якраз і рятують життя”, – сказав Ляшко.

Він зазначив, що МОЗ розробило та перевірило системи оповіщення, які працюватимуть під час вибуху на випадок подібних аварій.

Читайте также