На набережній у Києві розквітла кілометрова алея гортензій (ФОТО)

Гортензії квітнуть у багатьох великих парках столиці

У Києві на Русанівській набережній квітне алея гортензій довжиною майже кілометр. Про чарівні квітучі прикраси столиці розповіли в комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

За даними підприємства, Русанівську набережну прикрашають понад 600 кущів гортензій, більшість з яких тут висадили торік. У Києві гортензії все частіше використовують в озелененні столичних парків та скверів. В центрі Києва гортензії створюють квітучі коридори на Володимирському проїзді, прикрашають територію біля кримськотатарської альтанки в парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича.

"Зараз гортензії квітнуть у багатьох великих парках столиці: у "Наталці", "Перемозі", "Відрадному", "Аврорі", парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича, парку Шумського й на жилмасиві Райдужний, у Голосіївському парку імені Рильського і Парку партизанської слави. А ще у багатьох скверах", — розповів генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король.

Забарвлення самих квітів може змінюватися протягом цвітіння, а також залежить від складу й кислотності ґрунту. Так, для білих потрібен нейтральний ґрунт, бузковим або рожевим – трохи підлужений, а сині ростимуть на кислому. Залежно від сортів, гортензії починають квітувати у липні-серпні і аж до вересня-жовтня. Гортензії можуть бути й невисокими чагарниками у пів метри, а можуть сягати й 2,5 метрів. 

Нагадаємо, в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України у Києві відкрили унікальну виставку троянд. Розарій в ботанічному саду Гришка є найбільшим в Україні та займає площу у 3,5 гектари. У колекції є цікаві японські та китайські шипшини, старовинні сорти троянд та багато інших видів королеви квітів. Фахівці закладу зібрали понад 650 кращих сортів різних садових груп. Розарій розпочне свою роботу у перший день липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний природний парк "Голосіївський" оприлюднив фото унікальної природи Києва. Зараз у Голосіївському лісі почали квітувати літні трави. Звертають на себе увагу дзвоники персиколисті та неабияку цінність надає місцезростання невеличкої папороті.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.

Читайте также