У Києві до невпізнанності змінять Батьківщину-Мати: подробиці (Відео)

В українській столиці до невпізнання змінять пам'ятник Батьківщина-Мати на Печерських пагорбах

В українській столиці до невпізнання змінять пам'ятник Батьківщина-Мати на Печерських пагорбах — зі щита монумента знімуть радянський герб та встановлять замість нього герб України. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Міністерства культури та інформаційної політики України.

За словами чиновників, на цей момент чекали з дати проголошення незалежності – державні та культурні діячі неодноразово порушували питання заміни символу поневолення на символ нашої державності.

Нагадаємо, що у Дарницькому районі української столиці провулок Суворова перейменовано на честь української дисидентки Ніни Строкатої – це мікрорайон Бортничі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

За словами чиновників, провулок Суворова було названо на честь російського полководця А. Суворова. З метою деколонізації столичної топонімики шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву для цього провулку.

Серед варіантів перейменування найбільша кількість, а саме 7 557 голосів, набрала пропозиція Ніни Строкатої на честь українського мікробіолога та імунолога, дисидентки, співзасновниці Української Гельсінської групи та однієї з провідних правозахисниць Одеси за радянських часів Ніни Строкатої (1926-19).

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення про перейменування провулка Суворова на честь Ніни Строкатої.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися