У Київській області значно погіршилась якість питної води

Що треба знати споживачам

У Бучанському районі Київської області значно погіршилась якість питної води. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної установи "Київський обласний центр контроль профiлактики хвороб Mіністерства охорони здоров'я України".

За даними відомства, фахівці центру наприкінці червня відібрали проби питної води в селі Озера Гостомельської територіальної громади. Результати лабораторних досліджень показали, що стан води у селі Озера не відповідають санітарним вимогам. Це може негативно впливати на стан здоров'я населення та призвести до виникнення отруєнь.

Не відповідають вимогам та виявлено перевищення санітарно-мікробіологічних показників питна вода за такими адресами в селі Озера:

·       Шевченка, 35 (громадська криниця): коліформні бактерії, ентерококи;

·       Шевченка, 43 (громадська криниця): загальні коліформні бактерії, ентерококи, Е.coli;

·       Михайлівська, 37 (свердловина): загальні коліформні бактерії, ентерококи;

·       Михайлівська, 79 (громадська криниця): загальні коліформні бактерії, ентерококи).

Місцевих мешканців закликали не використовувати дану воду для питних потреб та харчування, особливо дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські пропагандисти поширили фейкову новину про нібито аварійну ситуацію на Київській гідроелектростанції. Цей фейк спростували в компанії "Укргідроенерго". Прокремлівські ресурси розганяють "новину", що нібито українська влада заявила, що Київська ГЕС на 93% аварійна і це може призвести до затоплення Києва.

Нагадаємо, закритий міжнародний аеропорт "Бориспіль" планує витратити десятки мільйонів гривень на прибирання. Згідно з умовами тендеру, підрядник має надавати послуги з прибирання та миття приміщень протягом року — з серпня 2023 року по кінець липня 2024 року. На комплексне обслуговування внутрішніх приміщень аеровокзального комплексу, паркінгу ДП МА "Бориспіль" та інших об’єктів аеропорту готові витратити понад 51,7 мільйонів гривень.

Читайте також, що в селі під Києвом скандал із закупівлею системи оповіщення населення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися