Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Який прогноз погоди дали синоптики

У Києві та Київській області синоптики прогнозують різку зміну погоди та грозові дощі. Про це попередив Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами метеорологів, погода у Києві та області у п’ятницю, 14 липня, різко зміниться. На столицю та регіон насуваються грозові дощі зі штормовим вітром. Через це у столиці та в регіоні оголосили штормове попередження.

У п’ятницю, 14 липня, у Київській області будуть пориві вітру зі швидкістю 15-20 метрів на секунду, вночі помірний, а вдень сильний дощ. У Києві та Київській області температура повітря вночі 14-19 градусів тепла, вдень — від 20 до 25 градусів тепла. Погода буде хмарною з проясненнями.

"Завтра, 14-го липня, у Києві погода очікується складною — дощі з грозою, місцями сильні зливи, ймовірний град. Сильний північно-західний вітер, пориви до 15-18 метрів за секунду. Плюс похолодання після сьогоднішніх градусів до +20+23 градусів", — зазначила синоптик Наталка Діденко.

Метеоролог дала кілька порад щодо різкої зміни погоди: "Зрозуміло, що пігулки від голови й тиску тримати вже неподалік. А також ще й ще раз — ретельно вибирати місце для паркування автомобіля, бо комунальні стоки навряд чи стали чистішими після недавньої рекордної зливи у Києві".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Русанівській набережній квітне алея гортензій довжиною майже кілометр. Гортензії все частіше використовують в озелененні столичних парків та скверів. В центрі Києва гортензії створюють квітучі коридори на Володимирському проїзді, прикрашають територію біля кримськотатарської альтанки в парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича. Гортензії квітнуть у багатьох великих парках столиці. Подробиці та фото — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві на озеленення скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра" витратять мільйони. Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" замовило озеленення скверу поблизу метро та зупинки трамваїв на понад 5,5 мільйонів гривень. Переможець тендеру має виконати капітальний ремонт та відновлення елементів благоустрою зеленої зони по вулиці Героїв Дніпра біля будинків №35-37 в Оболонському районі Києва до кінця цього року.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися