Наступна зима буде гіршою: у Києві знову масово відключатимуть світло

В українській столиці наступної зими очікуються масштабні відключення світла через пошкодження критичної інфраструктури

В українській столиці наступної зими очікуються масштабні відключення світла через пошкодження критичної інфраструктури. Про це стало відомо із матеріалу видання Економічна правда.
За словами директора компанії ДТЕК Дмитра Сахарука, умови, в яких Україна почне цієї зими, будуть набагато гіршими за ті, що були на початку минулої зими.
"Ми закінчили останній опалювальний сезон, коли 75% теплової генерації було зруйновано або пошкоджено. Цього не було у 2022 році", - сказав він.
Зазначається, що ймовірність нових ракетних ударів російських окупантів з енергетики дуже висока, а тому варто готуватися до нових відключень електроенергії.
Нагадаємо, що у Калинівській громаді на території Київської області мешканців закликали встановити лічильники за воду, інакше платіжки можуть сягати понад 4000 гривень. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Джерело-20".
За словами комунальників, абоненти, які не мають лічильника, платитимуть за полив присадибної ділянки 4167 грн. Відповідне рішення було ухвалено Виконавчим комітетом Калинівської селищної ради. Нарахування проводитимуться з розрахунку 5л води на 1 кв.м на день. У зв'язку з неможливістю провести обстеження кожної ділянки, розрахунок буде здійснено з урахуванням площі 6 сотень (600м2). А абоненти, які встановили кошти обліку, платитимуть виключно за показниками лічильника.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися