Біля острову у Києві розцвіли квіти неймовірної краси (ФОТО)

Де можна побачити рідкісні дикі орхідеї

В Голосіївському районі Києва розцвіли неймовірної краси дикі орхідеї. Про це розповів директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко, передають "Коментарі".

За його словами, дикі орхідеї можна побачити в урочищі Покол, що знаходиться в Голосіївському районі Києва біля острова Галерний. Тут розцвіли два види орхідеї  коручки — чемерниковідна та болотна. Обидві види цих квітів занесені до Червоної книги України.

"Урочище Покол є диким, дивом уцілілим заплавним лісом на березі Дніпра. Тому там і збереглися дикі орхідеї. Саме у цій зеленій зоні Києва диких орхідей найбільше", — зазначив директор КЕКЦ Володимир Борейко.

Екологи намагають врятувати це унікальне місце від знищення забудовою. Саме тому КЕКЦ разом з депутаткою Київської міської ради Ксенією Семеновою підготували проект рішення Київради про створення в урочищі Покол ботанічного пам'ятника природи "Ліс орхідей". Однак цю ініціативу саботують забудовники з ТОВ " Галерна затока". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Русанівській набережній квітне алея гортензій довжиною майже кілометр. Гортензії все частіше використовують в озелененні столичних парків та скверів. В центрі Києва гортензії створюють квітучі коридори на Володимирському проїзді, прикрашають територію біля кримськотатарської альтанки в парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича. Гортензії квітнуть у багатьох великих парках столиці. Подробиці та фото — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві на озеленення скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра" витратять мільйони. Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" замовило озеленення скверу поблизу метро та зупинки трамваїв на понад 5,5 мільйонів гривень. Переможець тендеру має виконати капітальний ремонт та відновлення елементів благоустрою зеленої зони по вулиці Героїв Дніпра біля будинків №35-37 в Оболонському районі Києва до кінця цього року.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися