Нову пішохідну алею для відпочинку облаштують у Києві

Де у столиці створять комфортну зону для прогулянок

У Подільському районі Києва облаштують нову пішохідну алею. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Київської міської ради, передають "Коментарі".

Провести комплексний благоустрій території та створити повноцінну пішохідну зону планують між проспектами Свободи та Правди.

"Пішохідна алея має стати окрасою Подільського району та місцем відпочинку мешканців. Облаштування пішохідної зони дозволить підвищити рівень безпеки пішоходів і сприятиме зниженню рівня шуму та забруднення повітря", — прокоментував депутат Київської міської ради Валентин Мондриївський.

Нова зелена локація у Києві площею в один гектар має стати комфортною для прогулянок та дозвілля киян і гостей столиці на свіжому повітрі. На цій локації необхідно провести не тільки роботи з благоустрою, а й озеленення території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Русанівській набережній квітне алея гортензій довжиною майже кілометр. Гортензії все частіше використовують в озелененні столичних парків та скверів. В центрі Києва гортензії створюють квітучі коридори на Володимирському проїзді, прикрашають територію біля кримськотатарської альтанки в парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича. Гортензії квітнуть у багатьох великих парках столиці. Подробиці та фото — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві на озеленення скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра" витратять мільйони. Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" замовило озеленення скверу поблизу метро та зупинки трамваїв на понад 5,5 мільйонів гривень. Переможець тендеру має виконати капітальний ремонт та відновлення елементів благоустрою зеленої зони по вулиці Героїв Дніпра біля будинків №35-37 в Оболонському районі Києва до кінця цього року.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися