Межигір’я на Київщині перейде у держвласність та стане парком-пам’яткою

На Київщині створять парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я”

"Межигір'я" стане парком-пам'яткою. Парламент підтримав відповідний законопроєкт. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, передають "Коментарі".

Український парламент схвалив урядовий законопроєкт № 9354, який передбачає створення парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір'я". Документ підтримав 241 народний депутат. 

Стало відомо, що проведено інвентаризацію території "Межигір'я", і активи були стягнуті рішенням ВАКС у дохід держави. Також напрацьовано проект закону про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

За законопроектом, парк-пам'ятка "Межигір'я" буде охоплювати площу 138,6 гектарів землі, яка перейде у державну власність і буде надана в постійне користування Парку.

Окрім повернення земель у державну власність, законопроєкт передбачає створення спеціальної адміністрації парку-пам'ятки у сфері управління Міндовкілля. Особлива увага буде приділятись збереженню біорізноманіття на території парку.

Мальовниче "Межигір'я" з 1935 року слугує державною резиденцією, де проживали різні державні діячі. Протягом багатьох років мальовниче урочище біля Дніпра було недоступним для українців, але після Революції Гідності воно стало одним з найпопулярніших туристичних місць. Тепер кошти від відвідування Парку надходитимуть не в приватні кишені, а Державний бюджет.

Нагадуємо, що киян запрошують долучитися до активного відпочинку на Трухановому острові. Для тренувань та прогулянок створена екологічна стежка під назвою "Труханів трейл". Для того, щоб розпочати прогулянку на "Труханів трейл", можна обрати одну із двох стартових точок: біля Пішохідного або Північного мосту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися