У Києві вперше застосували інноваційний метод поливу дерев: як це працює (ФОТО)

У Дніпровському районі Києва протестували "торби для поливу дерев"

У Дніпровському районі Києва вперше протестували "торби для поливу дерев". Про це повідомляє Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Дніпровського району, передають "Коментарі". 

Новий метод поливу - це спеціальні поліетиленові торби, розроблені для ефективного прикореневого поливу дерев та кущів, які мають ряд переваг.

Метод представляє собою поліетиленові сумки об'ємом 85 літрів, які кріпляться навколо стовбура та коріння дерева. Їх наповнюють водою, і ця система дозволяє воді одразу потрапляти до кореня дерева та підтримувати необхідний рівень вологості.

Однією з особливостей цих торб є можливість повільного спустошення від води протягом 5 годин, що дозволяє рослинам повільно поглинати вологу та забезпечує проникнення води до глибших шарів ґрунту. Цей метод поливу мінімізує ризик розвитку грибкових захворювань у дерев та дозволяє знизити споживання води на більш ніж 65% порівняно з традиційним методом поливу.

"Маємо надію, що таке ноу-хау покаже гарні результати і в подальшому у місті запровадять такий вид поливу, який буде ефективний та економічно-вигідний", - йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, що киян запрошують долучитися до активного відпочинку на Трухановому острові. Для тренувань та прогулянок створена екологічна стежка під назвою "Труханів трейл". Для того, щоб розпочати прогулянку на "Труханів трейл", можна обрати одну із двох стартових точок: біля Пішохідного або Північного мосту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися