"Укрзалізниця" запустила безкоштовний потяг до Києва: подробиці

З Сум до Києва вирушив перший евакуаційний потяг

15 липня з Сум до Києва вирушив перший евакуаційний потяг Суми-Київ з безкоштовним проїздом. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передають "Коментарі".

Цей потяг буде курсувати щодня. За розкладом, він вирушатиме з Сум о 6:47 ранку та прибуватиме до Києва об 11:41.

Окрім того, на вокзалі у Києві "Укрпошта" буде здійснювати виплату грошової допомоги громадянам. Кожному дорослому громадянину по прибуттю будуть виплачувати 2 тисячі гривень, а дітям та особам з інвалідністю виплачуватимуть 3 тисячі гривень. 

Крім того, Київська обласна військова адміністрація буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району всіх охочих.

Евакуація стала можливою завдяки роботі Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

"Коментарі" повідомляли, що "Укрзалізниця" відреагувала на дефіцит місць на краматорському напрямку та додала сполучення між Києвом та Слов'янськом. Починаючи з 11 липня, маршрут поїзда №101/102 Херсон — Київ видовжено до Слов'янська. В зворотному напрямку, через Полтаву, перший рейс за новим графіком вирушив 12 липня.

Нагадуємо, що в Київській області мешканців Бучі почали готувати до національного спротиву. Підготовку цивільного населення до Програми національного спротиву ініціювала Бучанська районна військова адміністрація. Тренували громадян бійці 133-го батальйону тероборони області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися