Кияни вимагають покращити систему дощової каналізації у столиці

Мешканці столиці вимагають провести реконструкцію системи дощової каналізації через часті підтоплення вулиць

У зв'язку з частими підтопленнями вулиць Києва, мешканці столиці вимагають провести реконструкцію системи дощової каналізації. Про це стало відомо з петиції №12349 на сайті Київради, передають "Коментарі".

Автор петиції наголошує, що кияни вже багато років спостерігають підтоплення вулиць Києва при тривалих опадах або інтенсивних зливах.

"При постійній забудові міста, збільшуються площі асфальтового покриття, бетонування, а площі відкритого грунту постійно зменшуються, що значно знижує здатність поглинати воду поверхнею землі. В той самий час пропускна здатність мереж дощової каналізації є недостатньою для відведення дощової води, і ця проблема тільки збільшується", - йдеться у тексті петиції.

Столичну владу просять провести аналіз стану усіх мереж дощової каналізації Києва, їх пропускної здатності, визначити пріоритетність місць для реконструкції та запустити процес реконструкції системи дощової каналізації.

Нагадуємо, що на одинадцяти пляжах Києва небезпечно купатися. Згідно з результатами досліджень, про які Держпродспоживслужба повідомила комунальному підприємству "Плесо" та КМДА, виявлені невідповідності вимогам Гігієнічних нормативів якості води водних об'єктів на деяких пляжах міста. 

"Коментарі" повідомляли, що у Київській області мешканців Бучі почали готувати до національного спротиву. Підготовку цивільного населення до Програми національного спротиву ініціювала Бучанська районна військова адміністрація. Тренували громадян бійці 133-го батальйону тероборони області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися