Музей Булгакова у Києві: директор пояснила, чому його не потрібно закривати

Директор Музею Булгакова в українській столиці Людмила Губіанурі розповіла, чому не варто закривати заклад

Директор Музею Булгакова в українській столиці Людмила Губіанурі розповіла, чому не варто закривати заклад, який вона очолює. Про це стало відомо із її інтерв'ю, яке вона дала журналістам видання Главком.

За її словами, для себе Булгакова вона визначає як "письменника з Києва".

"Так, його батьки – росіяни. Звичайно, і сам він російський, письменник, який писав російською мовою. Але вийшло так, що Булгаков, як і всі його брати та сестри, народився у Києві і у Києві він прожив більшу частину свого життя. А що тоді був Київ? Київ був багатошаровим містом, багатонаціональним, поліфонічним. Бо тут, окрім українців, було три етнічні громади: росіяни, євреї, поляки. Це – основні, але було ще багато інших – чехи, болгари тощо", – пояснює Людмила Губіанурі.

За словами директора, Булгаков цікавий уже тим, що є свідком подій давнини.

"Сьогодні нам дуже важливо зрозуміти, який у нас був досвід на початку ХХ століття та які ми зробили висновки з наших визвольних рухів. Чому росіяни почувалися у нас як удома? Чому вони вважали, що це місто – їх?.. Знаєте, у нашому раціоні мають бути чотири обов'язкові смаки – солодке, солоне, кисле і гірке. Маркетологи намагаються зробити солодким, але в історії так не працює. Ми не можемо прибирати те, що для нас "несмачне", і залишати лише приклади героїчних постатей чи героїчних подій", – сказала директор столичного музею.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися