У Києві різко зросли ціни на квартири: скільки доведеться заплатити

В українській столиці різко зросли ціни на квартири – йдеться про збільшення вартості одного квадратного метра

В українській столиці різко зросли ціни на квартири, йдеться про збільшення вартості одного квадратного метра. Про це стало відомо з даних, опублікованих Державним управлінням статистики.

Повідомляється, що за рік порівняно з червнем 2022 року ціни на квартири з первинного ринку зросли на 34%, тобто більш ніж на третину. На вторинному ринку також фіксується значний приріст цін на 17%.

За даними Держстату, середня ціна квадратного метра столичного житла складає 56728 грн. Ціновий розкид районами столиці:

найнижча ціна квадратного метра фіксується у Деснянському районі – 21 700 грн,

найдорожча житлова площа – у Печерському районі (по 224 071 грн. за квадратний метр).

На Київщині рівень цін помітно нижчий, ніж у столиці. Однак різниця у вартості квадратного метра також величезна: від 9244 грн до 123 011. Ціни на квартири в новобудовах зросли практично по всій Україні. Так, у Києві вони додали в середньому 34%, а Київської області – 23%.

На вторинному ринку ціни на квартири зросли не так вражаюче, але все ж таки досить відчутно. Особливо цей приріст відчувається у столиці, де вартість однокімнатної квартири із вторинного ринку в середньому зросла на 17%.

А ось у Київській області ціни на вторинному ринку зросли лише на 2%.

Джерело: http://kyiv.ukrstat.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Антон

20 липня 2023, 08:25

Маклеры/риелторы , журнашлюхам заказы размещают )))))) Цены вниз... Хрен продашь ... Рынок на нуле.. А у них -- різко ціни зросли ))))))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися