У Києві хочуть кардинально змінити роботу кладовищ: подробиці

В українській столиці хочуть кардинально змінити роботу міських цвинтарів

В українській столиці хочуть кардинально змінити роботу міських цвинтарів — йдеться про створення їхнього єдиного реєстру, який полегшить пошук вільних місць для поховання та забезпечить прозорість ритуальних послуг. Про це стало відомо із заяви депутата Київської міської ради Володимира Слончака.

За його словами, на цій платформі буде зазначено кількість та місцезнаходження цвинтарів, їх плани, інформація про могили та вільні ділянки, інформація про невідомі поховання, про поховання відомих осіб, нагробні споруди, поминальні дні, відповідальні установи, а також інформація про місця почесного поховання .

Цей проект готувався ще до повномасштабного вторгнення, але своєї актуальності не втратив, адже досі у Києві лише один із 28 цвинтарів доступний для поховання. Завдяки Єдиному реєстру кладовищ держава зможе регулювати похоронну справу, стандартизувати роботу об'єктів похоронного призначення, раціонально використати земельні ділянки. Він допоможе оперативно та безперешкодно знайти вільне місце для поховання та мінімізує зловживання у цій сфері.

Нагадаємо, що в українській столиці розпочнуть масштабне будівництво в музеї Голодомору — йдеться про завершення будівництва, на яке виділять 574 мільйони гривень. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Верховної Ради України на її сайті.

За словами парламентаріїв, законопроект має на меті виділити додаткові кошти з державного бюджету в сумі 573,9 млн гривень на завершення будівництва та введення в експлуатацію другої черги Національного музею Голодомору-геноциду, на платформі якого відбуватимуться основні офіційні заходи до 90-х роковин Голодомору 1932 року. -1933 років. У Верховній Раді стверджують, що ініціатива збалансована, а також не потребує додаткових витрат із держбюджету країни на 2023 рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися