У Київській області очікується різке погіршення погоди: прогноз синоптиків

На території Київської області та в українській столиці 20 липня очікується різке погіршення погодних умов

На території Київської області та в українській столиці 20 липня очікується різке погіршення погодних умов – ремонтні бригади енергетиків переведені у посилений режим роботи. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба компанії ДПЕК.

За словами енергетиків, у другій половині дня у Києві та Київській області очікується гроза та пориви вітру до 15-20 м/с. Тому енергетики компанії працюватимуть у посиленому режимі, щоб у разі аварій якнайшвидше їх ліквідувати.

Зазначається, що складні погодні умови можуть призвести до падіння дерев та обриву дротів.

"Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки і не наближуйтеся до ліній електропередач", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в українській столиці перед грозою увечері 6 липня помітили рідкісне неймовірне небесне явище - перед заходом сонця у хмарах на кілька хвилин з'явилася веселка. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Центральної геофізичної лабораторії імені Бориса Срезневського.

За словами вчених, правому березі Києва можна було спостерігати цікаве явище. Над столицею перед заходом сонця та грозою, у хмарах, на кілька хвилин з'явилася веселка. Вона нагадувала райдужну хмару, що є рідкісним гірським феноменом і може ввести в оману городян.

"Райдужні хмари" складаються з водяних кристалів однакового розміру. Вони з'являються, коли Сонце займає певне становище на небі і практично ховається за щільними хмарами. Внаслідок збереження оптичних властивостей сонячного світла на хмарах, вони забарвлюються у різні кольори. Продовжується цей феномен, поки сонячне світло не зникає з небосхилу.

Джерело: https://t.me/dtek_ua/642


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися