Петицію про звільнення глави Дептранспорту Руслана Кандибора тепер має розглянути міськвлада

Активісти, які створили петицію про звільнення чиновника КМДА, упевнені, що він саботує безліч важливих для міста рішень

Мешканці Києва вимагають звільнити голову департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслана Кандибора. Відповідну петицію вже підписали понад 6 тисяч людей, передають "Коментарі".

Голосування було запущено вчора, 19 липня. Ініціювали його активісти з організацій "Марш за Київ", Urban Crew, U-Cycle, "Пасажири Києва", Рада з урбаністики Києва та учасники Київського форуму міської мобільності 2023. До того ж вони підписали відкрите звернення до мера столиці Віталія Кличка з проханням звільнити Кандибора.

Активісти зазначили, що чиновник:

• саботує облаштування нових безбар'єрних пішохідних переходів;

• ліквідує сектор розвитку веломережі;

• припинив процес громадських обговорень проектів організації дорожнього руху;

• ліквідував смугу громадського транспорту на бульварі Лесі Українки;

• не вживає дій, щоб відновити роботу 30 автобусних маршрутів;

• не реалізує положення звіту Світового Банку щодо оптимізації мережі громадського транспорту.

Як раніше писали "Коментарі", у недавньому інтерв'ю Руслан Кандибор заявив, що вартість проїзду у громадському транспорті має становити 30 гривень , щоб дозволити цій сфері розвиватися. Однак, за його словами, через безліч проблем міськвладам буде простіше зробити безкоштовний проїзд і, можливо, у майбутньому таке рішення навіть доведеться ухвалити.

Також сьогодні стало відомо, що єдина маршрутка із валідаторами відмовилася від системи електронного квитка. Приватний перевізник розірвав договір із міською владою. Тепер пасажири мають оплачувати проїзд лише готівкою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Михаил

20 липня 2023, 20:17

Маршруточна мафія в Києві викупила вже всіх держиморд в КМДА, щоб розраховуватися в маршрутках налом, а не через валідатори, про це свідчить те, як "сором'язливо" до цього відносяться як у владі України так і в КМДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися