У Києві єдина маршрутка з валідаторами відмовилася від безготівкової оплати проїзду

Тестувати систему електронного квитка в маршрутці №444 почали наприкінці травня, але в результаті договір із міською владою перевізник вирішив розірвати

У Києві перша та єдина маршрутка, яка тестувала безготівкову оплату проїзду за допомогою валідаторів, відмовилася від цього виду оплати. Про це повідомили в організації "Пасажири Києва", передають "Коментарі".

З'ясувалося, що Департамент транспорту та інфраструктури КМДА непублічно розриває договір із приватним перевізником "Союз-Авто", який закупив великі автобуси та встановив у них систему електронного квитка у маршрутці №444.

Система перестала працювати з сьогодні, 20 липня.

Нагадаємо, тестування безготівкової оплати проїзду цим маршрутом почалося 23 травня. Пасажири могли розплатитися за проїзд як готівкою, так і за допомогою банківської картки, "Карти киянина" та картки "Київ Цифрової".

Через два місяці тестового періоду перевізник відмовився від цієї системи і тепер приймає лише готівку за проїзд.

В організації "Пасажири Києва" впевнені, що ця новина піде на користь приватним перевізникам, з якими 2021 року розірвали договори через стан транспортних засобів.

- Цікаво, як можна очікувати великі автобуси та нормальну оплату проїзду приватними маршрутами, якщо ви видавлюєте єдиного перевізника, який міг і хотів це забезпечити? - зазначили в організації.

picture

Як раніше писали "Коментарі", запровадити безготівковий проїзд у маршрутках міська влада планувала ще до повномасштабного вторгнення РФ до України. Однак тоді вони не порозумілися з приватними перевізниками, заявили в Асоціації перевізників Києва та Київської області.

Тоді було вирішено продовжити впровадження цієї системи після скасування воєнного стану в Україні. Але виявилося, що київські чиновники все ж таки мали план ввести безготівкову оплату цього року, не чекаючи закінчення війни.

Така поспішність викликала здивування у перевізників, оскільки вони не були проти впровадження системи електронного квитка, проте не поспіхом, а після детального аналізу ситуації та вирішення низки проблем.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися