У Києві відбулися перші електронні земельні торги: результати аукціону

У столиці успішно пройшли перші електронні торги з оренди земельних ділянок

У Києві успішно пройшли перші електронні земельні торги, завдяки чому збільшиться надходження коштів до міського бюджету. Про це повідомляє Департамент земельних ресурсів КМДА, передають "Коментарі". 

За підсумками електронних торгів були передані в оренду три земельні ділянки в Деснянському районі столиці для експлуатації й обслуговування паркінгів та автостоянок.

Завдяки цим успішним торгам, до міського бюджету надходитиме 954 тисяч гривень щорічно протягом 5 років. Крім того, стартова ціна лотів зросла більше, ніж удвічі.

Також оголошено проведення трьох електронних торгів з продажу права власності на земельні ділянки, які відбудуться 1 серпня. При успішному проведенні цих аукціонів, мінімальні надходження до бюджету складуть 19,9 млн грн.

Нагадуємо, що на Київщині прокуратура повернула державі 267 гектарів земель лісогосподарського призначення, що мають вартість понад 900 мільйонів гривень. Пред’явлення позову про повернення земель було обґрунтовано фактом використання підробних правовстановлюючих документів при реєстрації права приватної власності на спірні землі. Прокуратура довела у суді, що юридична особа незаконно набула право власності на лісові землі, порушивши вимоги земельного та лісового законодавства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

22 липня 2023, 15:27

Это очень классный бизнес - торговать тем, что тебе не принадлежит. И скажите пожалуйста, а где я могу получить свою долю?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися