У громадському транспорті Києва тепер можна розплатитися за допомогою Apple Pay

Щоб розплатитися за проїзд у муніципальному транспорті Києва, тепер можна використовувати смартфон та функцію "Гаманець"

У наземному громадському транспорті Києва пасажири тепер можуть платити за проїзд за допомогою Apple Pay. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Тепер власники iPhone або Apple Watch можуть прикласти гаджет до валідатора, щоб із банківської картки знялися гроші за проїзд.

Також функція "Експрес-проїзд" дозволить використовувати такий метод оплати без розблокування пристрою або виведення його з режиму сну. Вона підійде для гаджетів iPhone 8 і новіші, а також Watch Series і новіші.

Як підключити функцію?

В першу чергу подбайте про те, щоб у вашому Apple Wallet було додано кредитну або дебетову картку. Якщо ця умова виконана, виконайте такі дії:

1. Відкрийте програму "Гаманець" на iPhone та виберіть картку;

2. Натисніть кнопку "Більше" (...) і потім - "Дані карти";

3. Натисніть "Параметри експрес-проїзду";

4. Виберіть картку, з якої списуватимуться гроші за проїзд.

Важливо, що пасажири з Apple-гаджетами можуть використовувати "Екпрес-проїзд" до п'яти годин, навіть якщо їх пристрій розряджений завдяки резервному живленню.

У КМДА також додали, що дані банківських карток клієнтів у Apple Wallet захищені та не зберігаються на серверах.

Як раніше писали "Коментарі", з 24 липня у Києві знову заробили тарифи на муніципальних паркінгах . Сплатити стоянку можна за допомогою програми "Київ Цифрової". Робити це потрібно в будні з 08:00 до 22:00. В решту часу, у тому числі й у вихідні дні, паркінги для мешканців та гостей столиці залишаються безкоштовними.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися