Гостинний двір у Києві визнали пам'яткою архітектури національного значення

Гостинний двір на Контрактовій площі змінив категорію пам'ятки

Гостинний двір на Контрактовій площі у Києві визнали пам'яткою архітектури національного значення. Київський окружний адміністративний суд підтвердив законність зміни категорії пам'ятки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передають "Коментарі".

Стало відомо, що 3 серпня суд повністю відмовив у задоволенні позовних вимог по справі за позовом ТОВ "Спеціальне науково-реставраційне проектнобудівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" до Кабінету Міністрів України та Міністерства культури та інформаційної політики України. 

Позов стосувався визнання протиправною зміну категорії пам’ятки місцевого значення "Гостинний двір (за проектними матеріалами ар. Л. Руска, 1809 рік)" на Контрактовій площі на категорію національного значення. 

Суд врахував доводи КМУ, Мінюсту та МКІП щодо безпідставності позовних вимог й підтвердив законність зміни категорії пам’ятки Гостинний двір з місцевого на національного значення. 

Як раніше писали "Коментарі", нові заповідні зони з’являться у Києві завдяки ініціативі столичних депутатів та екологів. Столична влада підтримала ініціативу Міністерства охорони довкілля України та КЕКЦ заповідати Труханів острів та інші зелені зони. Мова йде про створення заказників "Труханів острів-1", "Вікова діброва", "Коручка" та "Ліс орхідей".

Нагадуємо, що у Подільському районі Києва вогнем знищена пам’ятка архітектури. За даними рятувальників, пожежа сталася у відселеній будівлі напередодні ввечері. Вогонь на площі 80 квадратних метрів гасили годину. Гасіння пожежі ускладнював низький тиск у водомережі. У ДСНС оприлюднили фото з місця надзвичайної події. Жертв та постраждалих немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися