У Києві під час пожежі згоріла пам’ятка архітектури (ФОТО)

Що відомо про пожежу від рятувальників та поліції

У Подільському районі Києва вогнем знищена пам’ятка архітектури. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у столиці та в поліції, передають "Коментарі".

За даними рятувальників, пожежа сталася у відселеній будівлі напередодні ввечері. Вогонь на площі 80 квадратних метрів гасили годину. Гасіння пожежі ускладнював низький тиск у водомережі. У ДСНС оприлюднили фото з місця надзвичайної події. Жертв та постраждалих немає.

Пожежу прокоментувала депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова. За її словами, мова йде про памятку архітектури, розташовану на вулиці Волоська, 5.

"Пам’ятка. 1833 рік. Пожежна їхала 20 хвилин. Ще 20 хвилин шукала гідрант. За 40 хвилин вогонь охопив дах. На будинку з мухами будівельники прямо сказали, що спалять будівлю. Але ось підпал на Подолі. Перед тим почалась підготовка до зносу на Ярославській, 13б. Коротше, дали добро на знищення історичного Подолу", — заявила Семенова.

Депутатка обурена знищенням пам’ятки архітектури та звинувачує владу у сприянні знищенню історії Києва.

"Історичний район. Будинки з дерев‘яними дахами і перекриттями. Гідранти не позначені. Знову наступ на місцеве самоврядування? Кличко пофоткався з активістами і вирішив, що можна далі сприяти знищенню історії міста", — наголосила Семенова.

В столичній поліції розповіли, що слідчі кваліфікували цю пожежу як умисне знищення майна, вчинене шляхом підпалу. За даним фактом розпочали кримінальне провадження. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до десяти років. В рамках кримінального провадження призначили відповідні експертизи та проводяться заходи по встановлення осіб, причетних до знищення пам’ятки архітектури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в літньому таборі, розташованому в селі під Києвом, через недбалість тренера трагічно загинула дитина. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві повідомлено про підозру посадовцям Державної служби з надзвичайної ситуації України через авіакатастрофу в Броварах, в якій загинули багато високопосадовців. У Державному бюро розслідувань заявили, що повідомлено про підозру посадовцям ДСНС, через дії яких в авіакатастрофі загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України та цивільні громадяни.

Читайте також, як посадовця військової адміністрації Києва викрили на схемі виїзду ухилянтів за кордон



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


киев12345

4 серпня 2023, 17:29

шукайте кому вигідно влаштувати пожежу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися