Ціни на квартири у Києві різко зросли: скільки доведеться заплатити

В українській столиці останнім часом серйозно подорожчала вартість квартир

В українській столиці останнім часом серйозно подорожчала вартість квартир – за перше півріччя 2023 року ціни на ліквідні формати житлових комплексів у столиці зросли від 15% до 23%. Про це стало відомо з аналітики, опублікованої на порталі DIM.

За словами експертів, найбільше підскочили ціни в комплексах квартальної забудови та активних багатофункціональних новобудовах. Основною причиною подорожчання є невпинне зростання собівартості будівництва, а отже, і вартості будматеріалів.

До зростання цін на будматеріали ще щонайменше на 15% до кінця року може спричинити і постійне знищення окупантами виробничих потужностей.

Результати дослідження продемонстрували, що ціну нагору тягне невпинне зростання собівартості будівництва. Це, зокрема, витрати на будівельні матеріали та будівельно-монтажні роботи. Так, за перше півріччя собівартість будівництва в категорії комфорт зросла на 33%.

Нагадаємо, що в українській столиці людям видають безкоштовні квартири, у Київській міській державній адміністрації розповіли, хто зможе отримати житло. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дали журналістам у КМДА видання Главком.

За словами чиновників, є спільна міська черга пільговиків. У ній близько 60 тис. осіб У грудні 2022 року Київ закупив 112 квартир для пільговиків. Цього року вже виділено 130 млн. грн. для закупівлі.

Джерело: https://dim-bud.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Влад

7 серпня 2023, 10:59

Там вже черга стоїть, всі бажають купити, бо грошей у людей як бумаги...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися