Громадська ініціатива «Києве, мий» запрошує киян 17 квітня на толоку до ботсаду Фоміна

"Наш улюблений ботсад після зими знаходиться у занедбаному стані, а ставок майже зник.

Зберімось разом і позбудьмось цього бардака!",

- закликають на ФБ сторінці спільноти.

Волонтери планують прибрати сміття, очистити мийкою високого тиску ставок і наповнити його свіжою водою, прибрати доріжки та відновити їхнє покриття, очистити водостоки від листя, сміття та ґрунту, пофарбувати лавки та урни.

Вони закликають усіх охочих долучатися. Бажаючим допомогти обіцяють веселу компанію щирих і небайдужих людей, нові знайомства та спілкування, море свіжого повітря та відрив від карантинних буднів, радість від якісного та швидкого результату.

Проте нагадують, що‍ варто приходити в одязі та взутті, які не шкода зіпсувати.

З собою просять взяти гумові рукавички та цупкі пакети для сміття, нагадують про необхідність наявності маски. Перекус і водичку можна взяти за бажанням чи влаштувати собі "розвантажувальний день".

Коли: 17 квітня, субота, з 08:00 до 16:00.

Де: Ботанічний сад ім. акад. О. В. Фоміна, станція м. Університет, збір - біля виходу.

 Києве, мий

Довідка "Коментарів"

Перше прибирання тут відбулося у травні 2020 року, коли небайдужа до охайності компанія містян вирішила зробити Київ чистішим. Власним коштом вони придбали мийки високого тиску та відмили від бруду, графіті та паперових оголошень підземний перехід на площі Льва Толстого, до якого у комунальників роками не доходили руки.

За літо кияни відчистили від багаторічного бруду перехід на Майдані Незалежності, постамент пам'ятника княгині Ользі, привели до ладу Золотоворітський сквер, повернули чистоту в арку, яка з'єднує вулицю Прорізну з Грінченка.

Цієї весни відмили від графіті Будинок художника на Львівській площі (на прибирання витратили всього 3900 грн), сквер і фонтан біля Опери.

Три тижні тому, коли Офіс Президента оцінював вартість прибирання будівлі на Банковій у два мільйони гривень, учасники ініціативи зазначили, що таке прибирання має коштувати значно дешевше.

"Києве, мий" уповноважений заявити: Офіс Президента розповсюджує неправдиву інформацію", - написали волонтери на своїй сторінці у ФБ. - Відмивання і прибирання фасаду будівлі Офісу Президента (не враховуючи заміни скла у дверях) буде коштувати приблизно 80 000 грн, враховуючи транспорт, бензин та амортизацію техніки. Роботи на 8-12 годин, не більше".

Раніше "Коментарі" писали, що качки на Лебединому озері отримали комфортні квартири.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися