У Києві на Мінському масиві збираються знести ринок "Полісся": деталі

В Оболонському районі української столиці на Мінському масиві збираються знести ринок "Полісся" заради чергової забудови - місцеві жителі збирають підписи, щоб не допустити цього

В Оболонському районі української столиці на Мінському масиві мають намір знести ринок "Полісся" заради чергової забудови — місцеві жителі збирають підписи, щоби не допустити цього. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на сайті Київської міської ради.

За словами мешканців, ринок відіграє важливу роль у житті місцевого населення, надаючи можливості для роздрібної торгівлі та комерційних послуг.

Проте забудовник планує збудувати житло шляхом знищення ринку "Полісся", що має офіційний договір оренди земельної ділянки для роздрібної торгівлі та комерційних послуг для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельного комплексу.

Тобто, зазначає автор петиції, маючи дозвіл на обслуговування торговельного комплексу, планується будівництво житлового комплексу.

“Ця некоректна хода створить непомірну напругу на соціальну інфраструктуру, яка вже перевантажена, зокрема, лікарня №8, дитяча поліклініка, школи та дитсадки на Мінському масиві. Просимо поважати права місцевих мешканців та зберегти та відбудувати вже знесену частину ринок “Полісся”, який є важливою складовою життя місцевих мешканців”, – йдеться у зверненні.

Станом на 10 серпня підпис під петицією було поставлено 1176 киян. До закінчення збору підписів залишилось 49 днів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися