У Києві з'явився безкоштовний майданчик для популярної в Європі гри (ФОТО)

У Дарницькому районі Києва з'явився майданчик для гри в петанк

У Дарницькому районі Києва з’явився безкоштовний майданчик для популярної в Європі гри - петанку. Про це повідомляє Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація, передають "Коментарі".

Петанк – популярна в Європі гра з простими правилами: стоячи всередині кола, треба кинути металеві кулі якомога ближче до маленької дерев’яної кулі (кошонет або поросятко), набравши більше очок за команду суперників. У своїй сучасній формі гра виникла в 1907 році у Провансі, на півдні Франції.

Родини дарницьких військових першими відвідали новий майданчик для гри в петанк у парку ім. воїнів-інтернаціоналістів.

Приходити на майданчик для гри в петанк жителі можуть абсолютно безоплатно. Кожен охочий зіграти може звернутися до відповідальної особи, контакти якої зазначені на стенді біля майданчика, та отримати спорядження для гри під заставу. Правила можна прочитати на стенді, що встановлений поруч.

"Будемо раді, якщо дарничани з родинами та друзями будуть тут проводити свій вільний час, грати, спілкуватися та змагатися у дружній атмосфері!" - йдеться у повідомленні.

Як раніше писали "Коментарі", екологи зробили велике наукове відкриття - вперше знайшли не лише в Київській області, а й на всьому Лівобережжі найдавнішу рослину-релікт третинного періоду - бруслину карликову. Днями експедиція Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) на півдні Київської області, у лісі біля Переяслава, незважаючи на зливу і хмари комарів, добралася до чащі лісу і підтвердила наявність популяції рідкісної рослини, занесеної до Червоної книги України - бруслини карликової. Бруслина карликова - релікт третинного періоду, вона росла на Землі ще 1,8 млн років тому і є сучасником мамонтів.

Нагадуємо, що в Києві Національному музею історії України передали на відповідальне зберігання рідкісний артефакт, який вилучили у "чорного археолога". Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції викрили "чорного археолога", який на території Хмельницької області відкопав рідкісну археологічну знахідку — оздоблений сріблом мідний пояс, датований ІІІ століттям. Вилучили скарб після його незаконного продажу на інтернет-форумі за понад пів мільйона гривень.

Читайте также