У Києві передали музею вилучений у "чорного археолога" артефакт (ФОТО)

Що відомо про археологічну знахідку та де її можна буде побачити

У Києві Національному музею історії України передали на відповідальне зберігання рідкісний артефакт, який вилучили у "чорного археолога". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства внутрішніх справ України.

За даними відомства, співробітники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції викрили "чорного археолога", який на території Хмельницької області відкопав рідкісну археологічну знахідку — оздоблений сріблом мідний пояс, датований ІІІ століттям. Вилучили скарб після його незаконного продажу на інтернет-форумі за понад пів мільйона гривень.

Експерти Національного музею історії України провели атрибутацію археологічної знахідки й визначили достовірність та автентичність її походження. Пояс ІІІ століття найближчим часом можна буде побачити на представленій виставці. Пам’ятку пов’язують із військовою культурою давніх германців, які в той час мігрували через територію сучасної України. Аналоги знайденої старожитності є найвідомішими експонатами в головних музеях Данії та Швеції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні митники вилучили рідкісні археологічні знахідки. В одному з міжнародних відправлень виявили дзеркало з мідного сплаву V століття до нашої ери. Ще один артефакт знайшли в іншому міжнародному відправленні. Під виглядом мідного талісману з Ірпеня до Канади відправили раритетний амулет скіфської культури Північного Причорномор'я.

Нагадаємо, днями працівники Київської митниці викрили спробу незаконного пересилання старовинної ікони за кордон. Святиню кінця ХІХ – початку ХХ століття – "Богоматір Смоленська" пересилали як сувенір. Цю рідкісну річ намагалися відправити поштою з України до США

Читайте також, як київські митники запобігли контрабанді старовинних монет.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися