Київські митники запобігли контрабанді старовинних монет (ФОТО)

Що відомо про заборонені поштові відправлення

Столичні митники вилучили з міжнародних поштових відправлень рідкісні старовинні монети. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

За даними відомства, в чотирьох міжнародних відправленнях під час митного контролю знайшли півсотні монет 1492-1817 років карбування. Ці раритетні гроші є культурною та історичною цінністю. Серед монет грошові знаки Королівства Польща, Речі Посполитої, Прибалтійських володінь Швеції, Бранденбург Пруссії, Австрійської імперії тощо. Це півгроші, півтораки та трояки коронні, соліди, драйпелькери та інші.

Експерти виокремили дві групи монет, частина з яких є культурною та історичною цінністю, а решта — мають історичну цінність, як зразки грошового обігу в різні часи. Старовинні монети намагалися вивезти з України до США та Польщі. Без спеціального дозволу Міністерства культури України це заборонено. Раритетні гроші вилучили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні митники вилучили рідкісні археологічні знахідки. В одному з міжнародних відправлень виявили дзеркало з мідного сплаву V століття до нашої ери. Ще один артефакт знайшли в іншому міжнародному відправленні. Під виглядом мідного талісману з Ірпеня до Канади відправили раритетний амулет скіфської культури Північного Причорномор'я.

Нагадаємо, днями працівники Київської митниці викрили спробу незаконного пересилання старовинної ікони за кордон. Святиню кінця ХІХ – початку ХХ століття – "Богоматір Смоленська" пересилали як сувенір. Цю рідкісну річ намагалися відправити поштою з України до США

Читайте також та дивіться відео, як чорні "фармацевти" у Києві зазнали збитків на мільйони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися