У Київській області виявили унікальний стародавній об'єкт: що відомо (ФОТО)

У Вишгородському районі виявили унікальну знахідку

У Вишгородському районі Київської області виявили унікальну знахідку - стародавню пастку для вилову риби. Про це повідомляє Вишгородський історико-культурний заповідник, передають "Коментарі".

Житель села Новосілки Вишгородського району на березі Десни виявив вимиті річними водами дерев'яні конструкції. Після звернення чоловіка до Вишгородського історико-культурного заповідника місце знахідки було обстежене археологами та співробітниками заповідника.

Археологи розчистили конструкцію з загострених із одного боку та переплетених між собою плашок завдовжки близько 2 м. Ймовірно, об'єкт являв собою пастку для запірного вилову риби у згорнутому вигляді. Проведено фіксацію об'єкту, після чого його було законсервовано. Подальша доля об'єкту вирішиться незабаром.

Як раніше писали "Коментарі", екологи зробили велике наукове відкриття - вперше знайшли не лише в Київській області, а й на всьому Лівобережжі найдавнішу рослину-релікт третинного періоду - бруслину карликову.

Днями експедиція Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) на півдні Київської області, у лісі біля Переяслава, незважаючи на зливу і хмари комарів, добралася до чащі лісу і підтвердила наявність популяції рідкісної рослини, занесеної до Червоної книги України - бруслини карликової. Бруслина карликова - релікт третинного періоду, вона росла на Землі ще 1,8 млн років тому і є сучасником мамонтів.

Також у Києві Національному музею історії України передали на відповідальне зберігання рідкісний артефакт, який вилучили у "чорного археолога". Вилучили скарб після його незаконного продажу на інтернет-форумі за понад пів мільйона гривень.

Читайте также