Що у ЗСУ говорять про можливий повторний наступ РФ на Київ

У Генштабі розуміють, що наступ на Київ з території Білорусі може статися, але це залежатиме від кількох факторів

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв прокоментував можливість повторного наступу РФ на Київ. Про це стало відомо із його інтерв'ю "РБК-України".

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, військові ніколи не відкидали повторного походу на Київ з боку Білорусі. Враховуючи те, що ворожі наміри залежать тільки від рішень вищого політичного керівництва РФ, ймовірність настання найманців Приватної військової кампанії "Вагнер" існує. Однак на даний момент вона не підкріплена необхідними для цього силами та засобами.

При цьому в Генштабі розуміють, що наступ на українську столицю може статися. Це залежатиме від прийняття рішень та від наявності сил та коштів.

Наєв зазначив, що українська розвідка постійно моніторить ситуацію та передає інформацію керівництва ЗСУ та відповідних командуючих угруповань.

Щоб бути готовими до можливого наступу на Київ, у Генштабі залучають голів обласної військової адміністрації та інші складові сили оборони до роботи, щоб підвищити здатність не допустити успішних ворожих дій на Київському напрямку.

За наявною інформацією, на території Республіки Білорусь зараз перебуває до 6,5 тисячі "вагнерівців".

Як раніше писали "Коментарі", наприкінці червня Наєв повідомляв, що ситуація на північному кордоні України контрольована . Він зазначив, що Сили оборони й надалі зміцнювали цю ділянку, щоб не допустити жодних проривів. Якщо окупанти намагатимуться вдруге піти на Київ, це буде для них самогубством, заявив генерал-лейтенант.

Читайте также