Загроза ударів по Києву на День Незалежності: скільки у Росії ракет

Генерал Збройних Сил України Сергій Наєв та військовий аналітик Олександр Коваленко розповіли про загрозу ударів російських окупантів українською столицею на День Незалежності

Генерал Збройних Сил України Сергій Наєв та військовий аналітик Олександр Коваленко розповіли про загрозу ударів російських окупантів українською столицею на День Незалежності — людей закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, оскільки є ймовірність обстрілів.

За словами Коваленка, Росія зараз може мати запас для удару в День Незалежності України — ракети Х-101/555 – від 20 до 30 одиниць, ракети "Калібр" - близько 20 одиниць, дрони Shahed-136 – до 50 одиниць. Він попередив, що росіяни можуть завдавати більш масованих ударів, ніж попередні.

"Що можна очікувати від ворога, який веде війну проти України? Звичайно, зухвалі дії, які він може робити", – заявив генерал Наєв.

Нагадаємо, що Спікер Повітряних Сил Юрій Ігнат у деталях розповів про те, як працює протиповітряна оборона української столиці, яка захищає Київ від ударів російських окупантів. Про це стало відомо з його інтерв'ю, яке він дав журналістам каналу "Новини. Live".

За його словами, Київ захищають комплекси Patriot, NASAMS та інші, які, зокрема, можуть знищувати балістику. Вони працюють на 100%: одна ракета одна мета.

"Столицю треба захищати, тут без варіантів. Куди більше б'ють — там і буде стояти більше коштів. А б'ють по Києву потужно. Жодна столиця у світі не переживала стільки ракетних атак, як наша. Але при цьому не треба применшувати Харківщину та Дніпропетровщину, куди теж прилітає багато чого", — пояснив речник ВС.

Він також зазначив, що територія Києва велика сама по собі, тому потрібно багато коштів, щоби перекрити все місто.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися