Частину річки Либідь у Києві планують розчистити: навіщо це потрібно

У КП "Плесо" пояснили, як розчищення підземного відрізка річки Либідь вплине на затоплення вулиць Києва під час дощів

Підземний відрізок річки Либідь мають намір розчистити від сміття, щоби боротися з підтопленнями деяких вулиць Києва. Про це повідомили у комунальному підприємстві "Плесо", передають "Коментарі".

Йдеться про підземну ділянку річки, яка знаходиться під вулицею Саперно-Слобідської у Голосіївському районі. Місцеві жителі часто скаржилися до комунальних служб на локальні підтоплення, тому фахівці перевірили стан річки та знайшли там велику кількість мулових відкладень, деревину та сміття. Все це заважає водовідведення під час сильних злив, через що вулиця постійно затоплюється.

Розчищення цієї ділянки покращить цей процес і дозволить у майбутньому уникнути подібних підтоплень.

Роботи проведе підрядна організація. Для цього КП "Плесо" оголосить конкурсний тендер на сайті електронних закупівель Prozorro. Детальні умови та вимоги до учасників тендеру опублікують трохи згодом.

Важливо відзначити, що витрачати на це додаткові кошти з міського бюджету не планують. Усі роботи виконають за рахунок витрат, передбачених комунальним підприємством.

Як раніше писали "Коментарі", однією з причин сильного затоплення вулиць Києва під час дощів є різке підвищення рівня води у річках Либідь, Нивка, Сирець, у каскаді озер Опечень, Дарницькому та Північно-Дарницькому меліоканалах. У зв'язку з цим пропускна здатність колекторів дощової каналізації, підключених до цих водойм значно падає.

Читайте также