Показники аномальної спеки в Києві увійшли в історію

Протягом однієї доби, згідно з спостереженнями синоптиків, Київ пережив потрійний температурний рекорд

У столиці України протягом 27 серпня було зафіксовано три температурні рекорди. Про це повідомили працівники Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, повідомляють "Коментарі".

За словами синоптиків, температура протягом доби встановила декілька рекордів. 

Спекотна ніч в неділю у столиці стала об'єктом особливої уваги, оскільки термометри не опускалися нижче позначки +21,3 градусів. Це перевершило рекорд 2022 року на 0,8 градусів.

Після полудня термометри зафіксували показник +33,3 градусів. Ця цифра не просто є вразливою точкою в метеорологічних дослідженнях, а також новий рекорд, який позначив себе на сторінках історії погоди міста. Згідно з архівними даними, попередній рекорд за цим показником тримався аж з далекого 1943 року.

Аналіз добового середнього показника температури повітря також вразив своєю високою планкою: +26,9 градуси. Це перевищило минулорічний рекорд на 2,3 градуси і, що не менш вражаюче, перевищило кліматичну норму на цілих 8,0 градуси.

Варто відзначити, що цей показник став найвищим за усю історію спостережень. Така надзвичайна погода зробила цей день непересічним у метеорологічних анналах.

Нагадаємо, що за увесь час відстеження температурного фону показник максимальної спеки в Києві зафіксували 30 липня 1936 року, про це повідомляла Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського. Тоді термометри показали рекордні +39,4 градуси за Цельсієм.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що кияни можуть врятуватися від спеки у спеціальних дощових рамках та душових кабінках. Дощові рамки, через які потрібно пробігти, щоб охолодитися наразі знаходяться у двох парках – Відрадному та сквері на вулиці Мартиросян. Душові кабінки можна знайти  у Шевченківському районі столиці, поблизу станції метро "Дорогожичі".


Читайте также