Спека в Києві: де у столиці можна незвично освіжитись та як (ВІДЕО)

Дощові рамки та душова кабіна в центрі міста — як кияни рятуються від спеки

Зберегти здоров’я у спеку у Києві можна не лише ховаючись у прохолоді дерев, або охолоджуватися у водоймах на пляжах столиці. У Києві є місця, де можна охолодитися за допомогою спеціальних дощових рамок, які обіцяють встановити в усіх парках столиці, йдеться у сюжеті ТК "Київ".

Наразі такі дощові рамки встановлені лише у двох парках Києва — Відрадному та сквері на вулиці Мартиросян. Так, у парку Відрадному дощова рамка стала головною забавою дітей. За процедурою — через рамку дощу треба пробігти чи пройти, щоб освіжитись, проте деякі діти кілька хвилин стоять під нею, щоб навмисно намокнути.

"Рамки дуже подобаються, дуже рятують. Я вважаю, що їх повинно бути більше, особливо у цьому парку. Парк дуже великий. На галявинах усі збираються з дітьми, поблизу води, тому що спекотно, й це — дуже гарне спасіння", — вважає одна з відпочиваючих у столичному парку Відрадний.


Окрім того, у Шевченківському районі столиці, поблизу метро "Дорогожичі", встановили душову кабіну. Освіжитися в ній можна безкоштовно, розповів організатор цієї акції для киян та гостей міста Антон Муратов.

"Поки що її не приберуть. Поки що ми усе затверджуємо з КМДА, з державою. Ми поставили — як приживеться. Я сподіваюсь, що людям сподобається, й ніхто не буде проти. Ми плануємо у майбутньому поставити біля кожної станції метро, а потім — біля кожної зупинки та переходу встановити такі громадські душові", — пояснив ідею Муратов.

Кияни відреагували на таку ідею позитивно. Деякі вважають, що це креативно, проте незвично, та не всі готові купатися на вулиці. Наважився на це журналіст ТК "Київ".


Нагадаємо, у столиці на суботу 26 червня очікується шквальний вітер швидкістю 15-20 м/с. За даними синоптиків, грозові дощі розпочнуться вдень та триватимуть до кінця тижня. Температура повітря на вихідних значно не зміниться: у суботу вдень 31-33 градусів тепла, у неділю вдень 28-30 градусів тепла. Температура повітря вночі 26-27 червня коливатиметься від 20 до 22 градусів тепла. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися